adscode
adscode
adscode

Yaz Döneminde Gıda Takviyelerinin Önemi

Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, yaz döneminde artan ihtiyaçların karşılanmasında gıda takviyelerinin rolünün önemini vurguladı.

Yaz Döneminde Gıda Takviyelerinin Önemi

Yaz döneminde sağlıklı bir şekilde geçen tatilin ardından kışa hazırlık yapmanın önemine değinen Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir, vücudumuzu yenilemek ve önümüzdeki kışa hazırlamak için yaz mevsiminin önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Değişen koşullarla birlikte artan ihtiyaçların karşılanmasında gıda takviyelerinin rolünün yadsınamaz olduğunu ifade eden Dr. Özdemir, özellikle D vitamini, magnezyum ve antioksidanlar gibi kritik besin takviyelerinin yaz aylarında alınmasının vücudun normal fonksiyonlarını desteklediğini söyledi.

Dr. Feyza Özdemir, güneş ışığına maruziyetle D vitamininin cildimizde doğal olarak sentezlendiğini ancak güneşten kaçınan veya koruyucu giysiler kullanan kişilerde eksiklik görülebileceğine dikkat çekti.

Tatil sonrası dönemde vücudun toparlanması ve yenilenmesi için takviyelerin destekleyici rolünün önemine de vurgu yapan Dr. Özdemir, probiyotiklerin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkileri dengelediğini ve antioksidanlar ile cildin güneş ışınlarına karşı korunduğunu belirtti.

Sonuç olarak, yaz aylarında bilinçli takviye kullanımının hem vücudun normal fonksiyonlarını desteklediğini hem de tatilin tadını doyasıya çıkarmaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Feyza Özdemir, sağlıklı bir yaz dönemi geçirmenin kışa hazırlık için büyük önem taşıdığını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder