adscode
adscode
adscode

Yaz Tatilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın uyarılarına göre yaz tatili planlarken dikkat edilmesi gerekenler

Yaz Tatilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Bağlıkaya, internet üzerinden tatil satın alırken web sayfasının adresini dikkatlice kontrol etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, sahte web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan dolandırıcılıkların arttığına dikkat çekti.

Bağlıkaya, özellikle villa kiralamaları ve bungalov turizminde dolandırıcılık vakalarının sık yaşandığını belirtirken, TÜRSAB olarak bu tip nitelikli dolandırıcılıkların önüne geçmek için özel bir dijital denetim ekibi kurduklarını ifade etti.

Ayrıca, internet üzerinden tatil satın aldıklarında TÜRSAB üyesi seyahat acentelerini tercih etmeleri gerektiğini ve bunu kontrol etmek için özel geliştirdikleri Dijital Doğrulama Sistemi'ni kullanabileceklerini söyledi.

Dolandırıcılık vakalarıyla ilgili 12 bin 691 ihbara ilişkin işlem gerçekleştirdiklerini belirten Bağlıkaya, özellikle sahte web sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının dikkatli şekilde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Aynı zamanda, Google ve META şirketleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda sahte web sitelerinin engellenmesi konusunda önemli adımlar attıklarını da paylaştı.

Tatil satın alırken ödemenin seyahat acentelerinin kurumsal IBAN'ına yapılması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, dolandırıcıların genellikle sabit telefon numaraları yerine WhatsApp hatları üzerinden iletişim kurduklarını ve şahsi IBAN'larını kullandıklarını da belirtti. Bu nedenle, kullanıcıların ödeme süreçlerini dikkatlice takip etmeleri ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yaz tatilinde dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, vatandaşların bu konuda bilinçli olmalarının önemli olduğunu söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder