adscode
adscode
adscode

Yazın Serinleten Lezzet: Avokado Dondurması Tarifi

Yaz aylarında serinlemek için harika bir alternatif olan avokado dondurması tarifini mutlaka denemelisiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir ikram!

Yazın Serinleten Lezzet: Avokado Dondurması Tarifi

Yaz aylarında içimizi serinletecek, pürüzsüz ve kremamsı avokado dondurmasını denemelisiniz. Bu tatlı ve ferahlatıcı lezzet, çocuklarınıza ve misafirlerinize yapabileceğiniz en sağlıklı ikramlardan biridir. Avokado, C ve B6 vitaminleri ile potasyum gibi iyi yağlar ve temel besin maddeleri bakımından zengin bir besindir.

Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilen tekli doymamış yağlar, sağlıklı kan basıncını korumaya yardımcı olan potasyum, sindirimi kolaylaştıran lifler ve antioksidanlar içerir. Ayrıca, göz sağlığını destekleyen zeaksantin ve lutein içerir.

Avokado dondurması için gereken malzemeler:- 400 ml Hindistan cevizi sütü (bir gece buzdolabında bekletilmiş)- 2 adet olgun avokado, çekirdekleri çıkarılmış ve soyulmuş- 1 adet olgun muz, dilimlenmiş ve dondurulmuş- 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu- 2 yemek kaşığı limon suyu- 4-5 adet büyük nane yaprağıYapılışı:1. Blender'a avokado, Hindistan cevizi sütü, dondurulmuş muz, akçaağaç şurubu, limon suyu ve nane yapraklarını ekleyip karışımı pürüzsüz hale getirin. 2. Hazırladığınız karışımı soğutulmuş kek kalıbına dökün, düzgünce yayın ve streç film ile kaplayarak dondurucuda en az 4 saat bekletin. 3. Dondurmadan önce oda sıcaklığında biraz bekletip servis edebilirsiniz. Artan dondurmayı hava geçirmez bir kapta saklayarak 48 saat içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder