adscode
adscode
adscode

Yeni Dönemde Sosyal Güvenlik Sistemi İçin Çalışma Başlıyor

Prim ödemelerinin ertelenmesi, emekli sayısındaki artış ve kayıt dışı istihdam gibi nedenlerle bozulan sosyal güvenlik sistemi için yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Yeni Dönemde Sosyal Güvenlik Sistemi İçin Çalışma Başlıyor

Haber Metni : Son dönemde artan prim ödeme zorlukları, emekli sayısındaki artış ve kayıt dışı istihdam gibi nedenlerle, sosyal güvenlik sistemi ciddi şekilde etkilenmiş durumda. Bu sebeple, yeni dönemde sosyal güvenlik sisteminin yeniden rayına oturtulması için çalışmalar başlayacak.

Özellikle en düşük emekli aylığı ile ilgili yapılan düzenlemeler ve maaş makasının kapanması, sosyal güvenlik sistemine yönelik eleştirileri artırdı.

TBMM tatile girmeden önce en düşük emekli aylığının artırılması konusunda çalışmalar yapılırken, sosyal güvenlik sisteminin temelden ele alınması gerektiği konusunda birçok kişi hemfikir.

AK Parti içinde de sosyal güvenlik sistemi baştan aşağı yeniden gözden geçirilmeli gerektiği fikri hakim. Aktüeryal dengeyi bozan unsurların artması, emeklilik sistemi ile ilgili başlıklar, intibak meselesi ve EYT gibi konuların sistemi daha da zor hale getirdiği belirtiliyor.

Meclis'in ekim ayında açılmasıyla birlikte ilgili bakanlıklar ve AK Parti ekonomi kurmaylarının bir araya gelerek sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlaması bekleniyor.

Ayrıca, esnafın emeklilikteki prim günü şartının düşürülmesi ve ev kadınlarına prim desteği ile yıpranma hakkının verilmesine yönelik düzenlemelerin de yeni dönemde ele alınacağı ve sosyal güvenlik reformu kapsamında değerlendirileceği belirtiliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder