adscode
adscode
adscode

Yeniköy Kemerköy Enerji Hedefi: 5 Milyon Fidan Dikmek

Enerji şirketi, Türkiye genelinde yaptıkları maden rehabilitasyonu çalışmaları kapsamında fidan dikme hedefini açıkladı.

Yeniköy Kemerköy Enerji Hedefi: 5 Milyon Fidan Dikmek

Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerinin Orman Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokol kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerine şu ana kadar 3 milyon fidan dikildiğini ve 2025'te bu rakamı 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Işık, ilk projelerine 2023 Kasım'ında başladıklarını ve 65 hektarlık alanda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmanın pilot bir proje olduğunu vurgulayan Işık, hedeflerinin 2025 yılında 576 hektara, 2032 yılında ise 1360 hektara ulaşmak olduğunu ifade etti.

Ayrıca, rehabilitasyon çalışmalarının şeffaflığını sağlamak amacıyla Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ile anlaştıklarını ve onların çalışmaları izlediğini de belirtti. Işık, ağaçlandırma çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını ve planlama aşamasında üniversitelerle çalıştıklarını da ekledi.

Özellikle su yönetimi konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Işık, Karacaağaç eski maden sahasına dikilen zeytin ağaçlarından elde edilen ürünleri bölge halkıyla paylaştıklarını söyledi.

Yeni etapta dronlar kullanarak tohum dağıtımı yapmayı planladıklarını da dile getiren Işık, bu yenilikçi uygulamanın dikim faaliyetlerini kolaylaştıracağını açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder