adscode
adscode
adscode

Yerli Turistlerin Tatil Alışkanlıkları Değişiyor

Yerli turistlerin turizm sezonunda maliyetlerin artması nedeniyle düşük sezon tatilleri tercih ettiği haberini okuyun.

Yerli Turistlerin Tatil Alışkanlıkları Değişiyor

Turizm sezonu başında oteller enflasyon nedeniyle yüzde 80’lere varan oranlarda zam yaparken alım gücü azalan yerli turistler, çözümü düşük sezon tatillerinde buluyor. Bu yıl tatil planları yapanlar, yüksek fiyatlı haziran, temmuz ve ağustos ayları yerine eylül-ekim aylarını tercih ediyorlar. Sektör temsilcilerine göre, geceleme sayıları azalsa da yerli turistlerin tatil alışkanlıklarından vazgeçmediği ifade ediliyor. Bu yıl satışlarda erken rezervasyon payının yüzde 50’lere ulaştığı belirtiliyor. Düşük sezonu tercih edenler, aynı otelde yüzde 50'ye yakın daha az ödeme yapabiliyorlar. Turizm sektöründe yerli turistlere ayrılan payın yüzde 17 ile yüzde 25 arasında değiştiği ve bu paylarda bir azalma olmadığı belirtiliyor.

Özellikle okul çağındaki çocukları olan ailelerin dışında tatil zamanlaması yapabilenler, yüksek sezon yerine nisan-mayıs, eylül-ekim gibi ayları tercih ediyorlar.

Yerli turistlerin tatil alışkanlıklarının değiştiğini belirten sektör temsilcileri, enflasyonun turizm sektörünü etkilediğini ve yerli turistlerin alternatif tatil arayışına girdiğini ifade ediyorlar.

Yüksek sezon konaklama fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 70-80 artış olduğu belirtilirken, eylül-ekim aylarında aynı otelde yüzde 50’ye yakın daha uygun fiyatlarla tatil yapılabildiği vurgulanıyor.

TÜİK hanehalkı yurtiçi seyahat araştırmasına göre, ortalama geceleme sayısının azaldığı ve seyahat harcamaları içinde konaklamanın en fazla artan kalem olduğu bilgisi de paylaşılıyor.

Seyahate çıkanların en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldığı, ikinci sırada "kendi evi" ve üçüncü sırada ise otel konaklamalarının geldiği belirtiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder