adscode
adscode
adscode

Yıldız Sarayı Ziyarete Açılıyor

Yıldız Sarayı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı ve kapılarını ziyaretçilere açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi sarayın önemini vurgulayarak, halkın ücretsiz olarak ziyaret edebileceğini duyurdu.

Yıldız Sarayı Ziyarete Açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından 6 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Yıldız Sarayı'nı ziyarete açtıklarını duyurdu. Tarihi sarayın önemine vurgu yaparak, "Yıldız Sarayı, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına şahitlik etmiştir. Sultan 2. Abdülhamit döneminde devlet buradan yönetilmiştir. Bu yüzden bu eser asla sıradan değildir" dedi. Erdoğan, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Yıldız Sarayı'nın halka ücretsiz olarak ziyarete açılacağını da müjdeledi.

"Önümüzdeki ayın sonuna kadar, bu ay dahil, herkes Yıldız Sarayı'nı ücretsiz olarak gezebilecek" diyen Erdoğan, tarih ve kültür mirasına sahip çıkmak adına yapılan çalışmaların devam edeceğini de belirtti.

Yıldız Sarayı'nın yanı sıra Edirne Sarayı'nın restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmalarına da değinen Erdoğan, tarihi eserlerin önemini vurguladı ve halkın bu eserleri gururla gezebileceğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ziyaretlerde Yıldız Sarayı'nın eşsiz mimarisini, tarihi değerlerini ve Osmanlı dönemine ait eserleri görebilecek olan ziyaretçiler, ücretsiz olarak sarayı gezebilecekler. Yıldız Sarayı'nın açılmasıyla birlikte tarih ve kültür meraklıları için yeni bir gezi noktası ortaya çıkmış oldu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin