adscode
adscode
adscode

Yılmaz X: Enflasyonla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yılmaz X, enflasyonla mücadeledeki son durumu açıkladı ve hedeflerini belirledi.

Yılmaz X: Enflasyonla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yılmaz X hesabından yapılan açıklamada, enflasyonla mücadeledeki temel önceliklerin devam ettiği vurgulandı.

Haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin hız kesmeden devam ettiği belirtilirken, Temmuz ayı yıllık enflasyon oranının yüzde 60'lara kadar düştüğü ifade edildi. Ağustos ayında ise enflasyonun düşük yüzde 50'li, Eylül ayında ise yüzde 40'lı seviyelere gerileyeceği tahmin ediliyor.

Temmuz ayındaki aylık tüketici enflasyonunun bazı kalemlerde fiyat ve vergi ayarlamaları nedeniyle önceki aya göre yüzde 3,23 arttığı belirtilirken, yıllık enflasyonda ise belirgin bir düşüş yaşandığı ve yüzde 61,8 düzeyine gerilediği aktarıldı.

Çekirdek enflasyon göstergelerindeki aylık artışın daha sınırlı olduğu ve temel mal grubundaki fiyat artışının diğer gruplara kıyasla daha ılımlı seyrettiği vurgulandı. Yıllık bazda çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşlerin devam ettiği bildirildi.

Yılmaz X, enflasyonla mücadelede ekonomideki diğer dengeleri de gözettiklerini ve hedeflerinin 2026'da tek haneli enflasyon oranına ulaşmak olduğunu belirtti.

Ekonomide öngörülebilirliği artırmak adına yapısal reformları hızlandıracaklarını ve programlarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder