adscode
adscode
adscode

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Devrim Niteliğinde Karar!

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını duyurdu. Ayrıca, bazı bölümlerde kontenjanlar da azaltılacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Devrim Niteliğinde Karar!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin önemli bir karar açıkladı.

Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını belirterek, bu adımın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur.

Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. " şeklinde konuştu.

Ayrıca, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmaları gerektiğini belirten Özvar, geçen sene 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleştiğini ve bu yıl YKS kontenjanlarında da benzer bir düşüş olacağını bildirdi.

Özvar'ın açıklamalarına göre, mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanlar da azaltılacak. Öğrencilerin bu değişiklikler doğrultusunda tercih yaparken dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder