adscode
adscode
adscode

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan önemli karar: Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatılıyor

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklamalarına göre, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatılıyor. Vakıf üniversiteleri de programlarını revize edecek.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan önemli karar: Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatılıyor

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin önemli bir karar açıkladı. Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar, yaptığı açıklamada, bu kararın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

Devlette olduğu gibi, vakıf üniversitelerinde de ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlar geliştirileceğini söyledi.

Geçen sene yaklaşık 80 bin öğrencinin yerleştiği 1308 ikinci öğretim programı bulunduğunu hatırlatan Özvar, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kontenjanlarında da büyük bir düşüş beklediklerini ifade etti. Ayrıca, mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü programlarda da kontenjanların azaltılacağını belirtti.

Vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmaları gerektiğini vurgulayan Özvar, bu kararla birlikte üniversitelerin eğitim-öğretim kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder