adscode
adscode
adscode

YÖK'ten Yurt Dışında Eğitim Uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim almak isteyen adayları uyararak bilgilendirme ve kontrol çağrısında bulundu.

YÖK'ten Yurt Dışında Eğitim Uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde medyada yer alan 'Hayali Üniversite' haberleriyle ilgili açıklama yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacını vurguladı.

YÖK, yurt dışında kendi imkanlarıyla eğitim almak isteyen adayların YÖK'ün iznine veya bilgisine ihtiyaçları olmadığını belirtti ancak tanınmayan üniversitelerin mağduriyet yaşatabileceğine dikkat çekti.

YÖK, Yurt dışında öğrenim görmek isteyen adayların, mezun olduktan sonra herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın internet sayfasındaki bilgilendirmeleri kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca YÖK'ün, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklama ve ilanlarla adayları kandırmaya çalışan kişi ve kurumlara karşı faaliyetlerini engellemek ve cezalandırmak için gerekli adımları attığı belirtildi. YÖK, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıları titizlikle yapmaya devam edeceğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder