adscode
adscode
adscode

YÖK'ten Yurt Dışında Üniversite Eğitimi Uyarısı

YÖK tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen adaylara önemli uyarılar yapıldı.

YÖK'ten Yurt Dışında Üniversite Eğitimi Uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde medyada yer alan 'Hayali Üniversite' haberleriyle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen adayların dikkat etmeleri gereken konular vurgulandı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında kendi imkanlarıyla eğitim görmek isteyen adayların YÖK'ün izni veya bilgisine ihtiyaçlarının olmadığı belirtildi.

Ancak, mezun olduktan sonra mağduriyet yaşamamak ve dolandırılmamak için adayların YÖK'ün tanıdığı üniversiteleri kontrol etmeleri ve buna göre kayıt olmalarının önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, YÖK'ün denklik birimi web sayfasında adayların kayıt dönemlerinden önce uyarıcı ve bilgilendirici açıklamaların yapıldığı ifade edildi.

Adayları yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklamalarla kayıt yapmaya teşvik eden kişi ve kurumlara karşı YÖK'ün faaliyetlerinin engellenmesi ve cezalandırılması için gereken adımların atıldığı belirtildi.

Son olarak, YÖK'ün vatandaşları bilgilendirmek amacıyla tanınan yükseköğretim kurumları listesini erişime açtığı ve bu konuda bilgi almak isteyenlerin e-Devlet sorgulamalarını kullanabilecekleri ifade edildi.

Yapılan açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için gereken uyarı ve bilgilendirmelerin titizlikle yapıldığı ve hukuki yolların işletildiği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder