adscode
adscode
adscode

Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda Bal Ormanı Kuruldu

Yozgat’ta arıcılık faaliyetlerini artırmak amacıyla Çamlık Milli Parkı eteklerine bal ormanı kuruldu.

Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda Bal Ormanı Kuruldu

Yozgat Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Çamlık Milli Parkı eteklerine bal ormanı kuruldu. Bal üretimini artırmak ve bölgedeki zengin bitki örtüsünden faydalanmak amacıyla oluşturulan "Çamlık Bal Ormanı" arıcıların kullanımına açıldı. Kovan koyma parselleri, arı içme suyu havuzu ve dikim çukurları açılarak arıcılar bal ormanına yerleştirildi. Burada bakım çalışmalarına başlayan arıcılar, ilerleyen günlerde kovan sayılarını artırarak daha fazla gelir elde etmeyi planlıyor. Bal ormanının yörede arıcılık faaliyetinin artmasına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Yozgat Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Çakıroğlu, bal ormanının zengin bitki florasından yararlanarak daha kaliteli bal elde edeceklerini dile getirdi. Çakıroğlu, tesisin Yozgat Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kurulduğunu ve yaklaşık 400 arı kovanı kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Şu anda 250'ye yakın arı kovanının bulunduğu alanda 16 bin ballı bitkinin dikileceği bilgisini paylaştı. Gelecek yılın planlarının arasında konuk ağırlama yerleri, kamelyalar ve doğal bal üretimi olduğunu söyledi.

Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda oluşturulan bal ormanı, bölgedeki arıcılar için önemli bir gelir kaynağı olacak ve doğal bal üretimine katkı sağlayacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin