adscode
adscode
adscode

Yüksek Nem ve Sıcaklık Devam Ediyor: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yeni Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde yüksek nem ve sıcaklık devam ediyor. Yeni haftada ne gibi hava olayları bekleniyor?

Yüksek Nem ve Sıcaklık Devam Ediyor: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yeni Hava Durumu Tahminleri

Ülke genelinde son günlerde etkisini sürdüren yüksek nem ve sıcak hava devam edecek gibi görünüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. 17 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars, Ardahan, Düzce, Bartın, Zonguldak, Rize, Eskişehir, Bursa, ve Ağrı'nın doğusu ile Bitlis ve Van'ın kuzeyinde yerel yağışlar görülebilir. Bugün hava durumu ise kuzey ve doğu kesimlerde parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Edirne, Kırklareli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeyi ve Van'ın doğu çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde de hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak bazı bölgelerde öğle saatlerinden sonra yerel yağışlar görülebilir. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak ve Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden esecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Özellikle Marmara ve Orta Karadeniz bölgelerinde Salı ve Çarşamba günleri yağışlı bir hava bekleniyor. İstanbul'da en yoğun yağışların 23 Temmuz Çarşamba günü olması tahmin ediliyor. Tüm bu hava durumu tahminlerine göre, yüksek nem ve sıcaklık önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin