adscode
adscode
adscode

Yunan basınından övgüler: Yükselen güç Türkiye

Yunan basını, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) yayımladığı son rapora işaret ederek Türkiye’nin savunma sanayisindeki yükselişiyle güç kazandığına dikkati çekti.

Yunan basınından övgüler: Yükselen güç Türkiye

Bayraktar TB3 dünyanın dilinde: ABD, Çin ve İsrail’in başaramadığını Türkiye başardı! Dünyanın en iyilerinden...

GALERİNİN DEVAMI <p>Kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yaparak bu alanda bir ilke imza atan Bayraktar TB3, silahlı insansız hava aracı (SİHA) sınıfında bir devrim niteliği taşıdı. </p><p>Türk İHA’sının bu başarısı, dünya basınında <strong>şeklinde yorumlanırken, Hırvatistan ile yapılan anlaşma da büyük yankı uyandırdı.

"><p>Hırvatistan’ın aldığı insansız hava araçları da son dakika gelişmesi olarak manşetlere yansıdı.</p><p>​</p><p>Türkiye, savunma sanayi alanındaki yerli ve milli üretimlerle küresel arenada adından söz ettirirken, modern İHA’lar ve gelişmiş savunma sistemleriyle güçlü bir savunma sanayi altyapısı oluşturarak dünyada adından söz ettirmeyi sürdürüyor.</p><p>​</p><p>Dün Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Bayraktar TB2 SİHA ihracatına yönelik önemli bir anlaşma imzalandı. </p><p> </p><p>Ayrıca Bayraktar TB3, 19 Kasım’da dünya havacılık tarihine adını altın harflerle yazdırdı.</p><p><strong>

Hırvatistan’da yayımlanan Glas Slavonije gazetesi, Türk savunma sistemlerinin her türlü güvenlik koşuluna hızla uyarlanabilirliğine vurgu yaparak, "Bu insansız hava aracı sistemi Hırvatistan’ın savunma yeteneklerini daha da güçlendirecek" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

"><p>Gazete, Türk İHA sistemlerinin dünyanın 37 farklı ülkesinde kullanıldığını belirterek, Hırvat Savunma Bakanı Anusić'in, <strong> ifadelerine de yer verdi.

"><p>Haberde, Bayraktar TB2’nin sınır gözetleme, yangın ve benzeri durumlarda etkili bir şekilde kullanılabileceği ve diğer devlet kurumlarının da bu sistemden yararlanabileceği aktarıldı. </p><p> </p><p>Hırvatistan’a teslim edilen İHA setinin, sabit ve mobil versiyonların yanı sıra silah sistemleri ve elektro-optik keşif kameralarıyla donatılmış altı uçağı içerdiği bilgisi paylaşıldı.</p><p><strong>

Hırvatistan'ın DNEVNIK gazetesi, Türkiye ile yapılan anlaşmayı vurgulayarak, Hırvat Savunma Bakanlığı'nın vergiler hariç 67 milyon Euro değerindeki bu anlaşmanın, Hırvatistan için önemli bir savunma yatırımı olduğuna dikkat çekti.

"><p>Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ivan Anusić ile Haluk Bayraktar arasında imzalanan anlaşma hakkında Hırvat Bakan, <strong> ifadelerini kullandı.

"><p><em><strong>Haberde yeni İHA'ların Tarım Bakanlığı ve Mekansal Planlama Bakanlığı tarafından da kullanılabileceği kaydedilirken, İHA'ların özellikleri şöyle yer aldı:</strong></em></p><p>"><p><strong>

India.com’un "Türkiye, İsrail, Çin ve ABD’nin yapamadığını yaptı; F-35’leri drone’larla değiştirerek insansız savaşın geleceğini değiştirdi mi?" başlıklı analizinde, Bayraktar TB3’ün test uçuşlarına dikkat çekildi.

"><p>Haberde <strong> ifadelerine yer verildi.

"><p>Ayrıca, <strong> denildi.

"><p><em><strong>Analizde, Bayraktar TB3’ün yeteneklerine de şöyle değinildi;</strong></em></p><p> </p><p>TB3, küçük ve hassas mühimmatlarla donatılabilen bir insansız hava aracı olup, C4I ve yapay zeka konularında uzmanlaşmış Türk savunma şirketi Baykar tarafından üretilmiştir. </p><p>Gözetleme ve casusluk görevlerinde de kullanılabilen bu İHA, saldırı görevleri için füzeler de taşıyabiliyor.</p>

Çeşitli gazeteler ve internet sitelerinde yayımlanan haberlerde Türk savunma şirketleri Baykar, ASELSAN ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) dünyanın en büyük 100 silah tedarikçisi arasına girdiği, bu üç şirketin 2023 yılı toplam satış gelirlerinin 6 milyar doları bulduğu belirtildi.

Haberlerde, bu oranın dünya genelindeki toplam savunma harcamaları içinde önemli bir paya sahip olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin savunma sanayisi sektöründe yükselen güç haline geldiği, üçüncü ülkelere satışlar ve uluslararası işbirlikleriyle ülkenin konumunu da pekiştirdiği bildirildi.

Savaş teknolojilerine talebin, özellikle Ukrayna'daki çatışmaların ve Gazze’ye yönelik saldırıların artmasıyla Türk savunma sanayisi şirketlerinin bu alandaki etkisini daha da güçlendirdiği belirtilen haberlerde, Türkiye’nin yerli ve milli üretime verdiği önemin, savunma sanayisinin hem ulusal hem de uluslararası arenada büyümesini desteklediği tespiti yer aldı.

"BAYRAKTAR TB2 ETKİN OYUNCU OLDU"

Türk savunma sanayisinde Baykar’ın stratejik konumuna ayrı parantez açılan haberlerde, Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının (İHA), Ukrayna’dan Arnavutluk’a kadar birçok ülke tarafından tercih edildiği, Türk savunma sanayisinin uluslararası pazarda tercih edilerek etkin oyuncu haline geldiği vurgulandı.

Türk savunma sanayisi sektörünün önemli bir konuma geldiğinin altı çizilen Yunan basınında Baykar’ın 27 ülkeye İHA ihraç ettiği ve bunların arasında NATO üyesi 6 ülke ile 4 Avrupa Birliği (AB) üyesinin bulunduğu belirtildi.

SIPRI'nın geçen yıl en çok silah ve askeri hizmet satışı yapan ilk 100 savunma sanayisi şirketi listesine 3 Türk firması girmişti.

Listede ASELSAN 54, Baykar 69. ve TUSAŞ 78. sırada yer almıştı.

Türk şirketlerinin toplam gelirleri, geçen yıl 2022'ye göre yüzde 24 artarak 6 milyar dolara ulaşmıştı.

Göreve başlayan ilk BAYRAKTAR TB2 İHA emekli olduGöreve başlayan ilk BAYRAKTAR TB2 İHA emekli oldu

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder