adscode
adscode
adscode

Yunanistan Ve İtalya da Ilaç Sıkıntısı Devam Ediyor

Çin ve Hindistan gibi ülkelerin kendi halklarının ihtiyacını gözeterek ürünlerin satışında kısıtlamaya gitmesi ve Rusya Ukrayna Savaşının dağıtım giderlerinin yanı sıra fiyatta yol açtığı artış

Yunanistan Ve İtalya da Ilaç Sıkıntısı Devam Ediyor

 

Yunanistan ve İtalya'daki eczacılara göre, Avrupa genelindeki ilaç krizinin temelinde ilaçların ham maddesinin üretildiği Çin ve Hindistan gibi ülkelerin kendi halklarının ihtiyacını gözeterek ürünlerin satışında kısıtlamaya gitmesi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dağıtım giderlerinin yanı sıra fiyatta yol açtığı artış rol oynuyor.

Yunanistan Attiki Bölgesi Eczacılar Birliği Başkanı Konstandinos Lurandos ve İtalya Eczacılar Federasyonu Başkanı Andrea Mandelli, Avrupa ülkelerinde bir süredir devam eden ilaç temini sıkıntısını, özellikle antibiyotikler, çocuklar için öksürük şurubu ve ateş düşürücüler ile tansiyon ilaçlarının bulunmasında yaşanan sorunu değerlendirdi.

"Ham madde olmayınca ilaç da üretilemez"

Avrupa'da ilaç tedarikinde yaşanan temel sorunun ham madde sıkıntısı olduğunu belirten Lurandos, Yunanistan'da ise ülkedeki düşük ilaç fiyatları nedeniyle yapılan ihracatın, tedarikte büyük soruna neden olduğunu kaydetti.

Lurandos, Avrupa'daki ilaç sıkıntısının temel nedeninin parasetamol, amoksilin gibi ham maddelerin bulunmasında yaşanan zorluklar olduğuna dikkati çekerek, "Ham madde olmayınca ilaç da üretilemez. Bu ham maddeler Hindistan ve Çin'de üretiliyor. Bu ülkelerin hükümetleri belli miktarların satışını kendi nüfuslarının ihtiyaçları için dondurdu." diye konuştu.

Bu ülkelerden Avrupa'ya gelen ham madde miktarının azalmasının, Avrupa'da ilaç üretimini kısıtladığını anlatan Lurandos, bu konuda Yunanistan'da Avrupa'dakinden de büyük oranda sıkıntı yaşandığını vurguladı.

 
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder