Yurt Dışından Yapılan Alışverişlerde Vergi Oranları Arttı

Yurt dışından yapılan alışverişlerde vergi oranlarında yaşanan artış hakkında bilgi veren haber.

Yurt Dışından Yapılan Alışverişlerde Vergi Oranları Arttı

Yurt dışından yapılan alışverişlerde uygulanan vergi oranlarında artış yaşandı. Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenlemeye göre, yurt dışından getirilen eşyalar için belirlenen maktu vergi oranları değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte, yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 30 euro'ya düşürüldü. İlaç cinsi alışverişte limit ise 1500 euro oldu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltilirken, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkartıldı. Ayrıca, özel tüketim vergisi kapsamında değerlendirilen ürünler için yüzde 20 ilave vergi uygulanacak. Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girmiş olacak. Böylelikle yurt dışından sipariş edilen düşük maliyetli ürünlerin vergi eklenmiş fiyatları, iç pazardakilerine oldukça yaklaşmış olacak.