adscode
adscode
adscode

Zelenskiy, Ukrayna'ya ABD'den alacağı F-16 uçakları ve hava savunma sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu

Zelenskiy, Ukrayna'ya verilmesi taahhüt edilen F-16 uçakları ve hava savunma sistemleri ile ilgili ABD'deki başkanlık seçimleri ve diğer gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Zelenskiy, Ukrayna'ya ABD'den alacağı F-16 uçakları ve hava savunma sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu

Zelenskiy, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'ya verilmesi taahhüt edilen F-16 uçakları ve hava savunma sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca ABD'deki başkanlık seçimleri ve diğer gündem konuları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Zelenskiy, ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, "Eğer Sayın Donald Trump başkan olursa kendisiyle çalışacağız. Bundan korkmuyorum. " dedi.

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'de Ukrayna'yı ve halkını destekleyen çoğunluk olduğunu belirten Zelenskiy, "İki partinin de desteğine sahibiz ve ABD siyasetinin Cumhuriyetçi kanadıyla güçlü ilişkilerimiz var. " ifadesini kullandı. Zelenskiy, Ukrayna Barış Zirvesi çerçevesinde yapılacak görüşmeler hakkında da bilgi verdi.

Ağustos başında güvenlikten sorumlu danışmanlar düzeyinde ilk toplantının Katar'da yapılacağını ve enerji güvenliğine ilişkin bir planın hazır olacağını belirtti. Ayrıca Türkiye'de serbest seyrüsefer konusuna ilişkin bir toplantı ve Kanada'da esir değişimi konusunda bir toplantı düzenleneceğini ifade etti.

Ukrayna'nın F-16 uçakları ve hava savunma sistemleriyle ilgili beklentilerine de değinen Zelenskiy, daha fazla silah ve hava savunma sistemi ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayrıca Macaristan ile ilişkiler kurmanın önemli olduğunu belirterek, "Ülkeler arasında ilişkiler kurmaya çalışmamız gerektiğine gerçekten inanıyorum. Bunu denemeliyiz. " şeklinde konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder