adscode
adscode
adscode

Zıpkınla 1,8 metre boyunda akya balığı avladı

Çanakkale Boğazı'nda tüpsüz olarak zıpkınla 18 metre derinliğe serbest dalış yapan Müjdat Turan, 64 kilogram yeteneği ve 1,8 metre boyunda akya balığını avladı.

Zıpkınla 1,8 metre boyunda akya balığı avladı

Daha önce de tüpsüz olarak dalıp zipkınla çok sayıda büyük balık yakalayan Müjdat Turan, 10 Ağustos'ta trofe avı için Ege Denizi'nin çevresinde serbest dalış yaptı. Tüpsüz olarak zipkınla 18 metre derinliğe inen Turan, 64 kiloluk ve 1,8 metre boyunda akya balığı avladı. Turan, o anları su altı kamerasıyla kaydetti.

Kuzey Ege Denizi açıklarında 4 saat kadar dalış yaptığını söyleyen Turan, "Fakat hiçbir şey yoktu. Artık güneş batmak üzereydi. Son dalış için daha açık resiflere gittik. Yakın kıyıdan 3-4 mil açıkta bu resif. Orada son bir dalış yaptık. Orada yaklaşık 18 Metrede, karanlık sulardan bana doğru gelen büyük bir kütle görüldü. Yaklaştığında dev bir akya olduğunu fark etti. Sonra yaklaşık 2-3 saat mücadele etti ancak bota alabildik" dedi.

Avladığı akyanın inanılmaz büyüklükte olduğunu belirten Müjdat Turan, "Eski balıkçılar tarafından Kuzey Ege'de avlanılan en büyük balık olduğu söyleniyor. 64 kilo balık geldi. Çok heyecanlı ve macera dolu bir avdı. Boyu da metreyle ölçtük. 1,80 boyunda geldi. bir balıktı. Hatta balığın yanıma yatırdığımda benimle aynı boydaydı" diye konuştu

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin