adscode
adscode
adscode

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Deprembilgisini Güncelledi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Deprembilgi Sistemi uygulamasına fay bilgilerini ekledi ve güncelledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Deprembilgisini Güncelledi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, üniversitenin çözüm ortaklarıyla geliştirdikleri Deprembilgi Sistemi uygulamasını güncelledi. Yeni sürüm artık fay bilgilerini, geçmişte meydana gelen depremleri ve fay hattının potansiyel deprem büyüklüğünü gösteriyor.

Uygulama, uluslararası deprem ajanslarının verilerini kullanarak Türkiye'deki her noktanın zemin bilgilerini gösterirken, kabul edilmiş fay hatlarını da inceleme imkanı sunuyor. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan Deprembilgi Sistemi uygulamasına günlük 10 sorgulama hakkıyla www. deprembis.com. tr adresinden erişilebiliyor. Prof. Dr. Kutoğlu, vatandaşların bölgesindeki fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini uygulama sayesinde öğrenebileceklerini belirtti. Ayrıca, fayların hareket hızları da sistem içerisine eklenerek tehdidin ne kadar yakın olduğunu görmek mümkün olacak.

Projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiklerini belirten Prof. Dr. Kutoğlu, ticari kullanım için olmadığı için günlük sorgulama sayısını sınırlandırdıklarını ve 3. aşamada fay haritalarındaki bilgileri de sisteme ekleyeceklerini açıkladı. Bu sayede vatandaşlar, kendi bölgelerindeki deprem tehlikesini kolayca sorgulayabilecekler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin