adscode
adscode
adscode

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Netanyahu İle Görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da görüştü ve Gazze'deki insanların acil yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Netanyahu İle Görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden ile öğle saatlerinde görüşen İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ayrı bir görüşmede ağırladı. Kameralar önünde poz veren ikili, görüşmeleri öncesinde herhangi bir açıklama yapmadı. Görüşmenin ardından Harris, Netanyahu ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını ve Orta Doğu ile ilgili gündemi değerlendirdiklerini söyledi. Harris, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ve ABD olarak İsrail'e bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı. Gazze'deki insani durumun ciddiyetine dikkat çeken Harris, en az yarım milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ateşkes çağrısında bulunan Harris, Gazze'de artık bir ateşkes anlaşmasına ulaşılmasının zamanının geldiğini ve esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini ifade etti. ABD yönetiminin İsrail'e koşulsuz desteğine eleştirel bir yaklaşım sergileyen Harris, Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasında oturuma katılmamıştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder