Avrupa'nın Vatanseverleri İttifakına Yeni Ülkeler Katılıyor

Avrupa'nın siyasi dengelerinde değişimler yaşanıyor, İslam karşıtı partiler bir araya geliyor.

Avrupa'nın Vatanseverleri İttifakına Yeni Ülkeler Katılıyor

Avrupa Birliği üyeleri arasında yapılan AP seçimleri sonrasında siyasi gruplar şekillenirken, Macaristan Başbakanı Orban'ın liderliğini yaptığı "Avrupa'nın Vatanseverleri" ittifakına yeni ülkeler katılmaya devam ediyor.

Belçika'dan Vlaams Belang, Hollanda'dan PVV ve İtalya'dan Lig Partisi, bu ittifaka dahil olurken, İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Lig Partisi'nin bu grubu desteklediğini açıkladı. Grubun oluşumuyla birlikte Avrupa siyasetinde dengeler değişirken, Fransa'daki seçim sonuçları da İtalyan liderler üzerinde baskı oluşturuyor. Meloni ve Salvini arasındaki mesafenin arttığı belirtilirken, Avrupa'da aşırı sağın daha güçlü bir muhalefet oluşturması bekleniyor.