adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde F-16 ve Eurofighter konularında önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Almanya ile F-16 ve Eurofighter alımları konusunda görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde F-16 ve Eurofighter konularında önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde ABD ve Almanya ile yapılan görüşmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'den F-16 alımı konusunda Başkan Joe Biden'dan olumlu geri dönüş aldığını belirten Erdoğan, aynı zamanda Almanya'dan Eurofighter alımı konusunda da olumlu adımların atıldığını belirtti.

F-16 alım süreciyle ilgili Biden ile yapılan görüşmelerde 3-4 hafta içinde problemin çözüleceğini belirten Erdoğan, parçalarla ilgili konuların da sürekli olarak görüşüldüğünü söyledi.

Almanya ve İngiltere tarafından Eurofighter Typhoon alımına ilişkin de olumlu gelişmelerin yaşandığını aktaran Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un konuya olumlu yaklaştığını ifade etti.

Suriye ve Beşar Esed ile yeni bir süreç başlatmak istediklerini vurgulayan Erdoğan, Esed ile bir görüşme çağrısında bulunduklarını ve bu konuda olumlu gelişmeler olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Şanghay Beşlisi'ne daimi üye olarak katılması gerektiğini savunan Erdoğan, diğer daimi üyelerden destek istediğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder