adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'i Kabul Etti

Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevi sona erecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görev süresi 4 Haziran'da dolacak olan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede veda etti ve dört yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bekir Şahin, 4 Haziran'da 4 yıllık görev süresini tamamlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçilen Muhsin Şentürk ise, bu tarihten itibaren yeni görevine başlayacak. Şentürk, Yargıtay'da uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir hukukçu olarak tanınıyor. Bekir Şahin, görev süresi boyunca pek çok önemli dava ve soruşturmaya imza atmış, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda önemli adımlar atmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bekir Şahin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni başsavcı Muhsin Şentürk'e de başarılar diledi. Erdoğan, "Adaletin tesisi için çalışan tüm yargı mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yeni görevinde Muhsin Şentürk'e başarılar diliyorum" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki devir teslim töreninin ardından, Muhsin Şentürk'ün önümüzdeki dönemde yargı alanında önemli reformlar ve çalışmalar yapması bekleniyor. Şentürk, kabulün ardından yaptığı kısa açıklamada, "Bu önemli görevi devralmaktan onur duyuyorum. Adaletin sağlanması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk'ün atanması, yargı camiasında büyük bir dikkatle takip ediliyor. Şentürk'ün göreve başlamasıyla birlikte yargıda yeni bir dönemin açılması ve devam eden davalarda önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin