adscode
adscode
adscode

DEAŞ gelini' evine dönmek için anlattı! 'Çarem evlenmekti, çok pişmanım

ABD'nin Alabama eyaletinde büyüyen Hoda Muthana, yaşıtı olan birçok genç gibi üniversite hayalleri kurarken sosyal medya üzerinden kendisiyle iletişime geçen DEAŞ militanlarıyla tanıştığında hayatı ta

DEAŞ gelini' evine dönmek için anlattı! 'Çarem evlenmekti, çok pişmanım

2010'lu yılların başında yaşadığı yerden binlerce kilometre uzaklıktaki Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler tüm dünya tarafından endişeyle takip ediliyordu. Tarihe 'Arap Baharı' olarak geçen protestolar dalga dalga bütün coğrafyayı etkisi altına aldı ve özellikle otoriter rejimleri birer birer sarsmaya başladı. Bütün bu süreçte ABD işgalinin izlerini henüz silinemeyen Irak'ta da dünyayı sarsan gelişmeler peş peşe yaşanmaya başladı.

Terör örgütü DEAŞ, ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Musul'u ele geçirip gittikçe güçlenmeye başladı. Ele geçirdiği toprakları giderek genişleten terör örgütü kısa sürede Irak ve Suriye'nin önemli bölümünde kontrol sağladı. Yaşananlar, milyonlarca kişinin hayatını derinden etkiledi. Bu kişilerden birisi de ABD'den ayrılarak Suriye’ye giden ve DEAŞ’a katılan Hoda Muthana oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin