adscode
adscode
adscode

Ekonomide Kredi Kartı Kullanımı ve Faiz Oranlarındaki Değişimler

Bankaların kredi kartı nakit çekim faiz oranlarını artırmasıyla birlikte ekonomideki hareketlilik ve düşüşlerin etkisi

Ekonomide Kredi Kartı Kullanımı ve Faiz Oranlarındaki Değişimler

Kredi kartından nakit avans çekimlerinin artmasıyla birlikte mart ayında kredi kartı nakit çekim faiz oranlarının yükseltilmesi ekonomide dikkat çeken bir etki yarattı. Ancak, bu adımların olumlu sonuçları piyasada kendini göstermeye başladı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartı nakit çekimi ikinci çeyrekte birinci çeyreğe göre yüzde 50,11 azaldı. Reel olarak düşüş ise yüzde 54 olarak hesaplandı.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, ekonomideki bu değişimlerin enflasyonu baskı altına almayı ve ekonomiyi resesyona sokmadan durağanlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Nakit çekim faizlerindeki düşüşün iç talebi yavaşlatıp ekonominin durağanlaşmasını sağladığını ifade etti.

Bayram ayrıca, kredi kartı faiz oranlarına ilişkin bilgiler vererek, nakit çekimlerdeki düşüşün devam edeceğini ve kredi kartı kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kredi kartı taksit sayısı ve limitlerinde sınırlamaların getirilmesi gerektiğini de belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte, ekonomideki dengelerin korunmaya çalışıldığı ve kredi kartı kullanımının daha kontrollü bir şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı gözlemlenmektedir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder