Erdoğan ve Putin'in Astana'daki Görüşmesi Hakkında Son Gelişmeler

Erdoğan ve Putin'in Astana'da gerçekleştirdiği önemli görüşme hakkında detaylar

Erdoğan ve Putin'in Astana'daki Görüşmesi Hakkında Son Gelişmeler

Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunmasıyla başladı. Zirve kapsamında Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin basına kapalı kısmı 1 saat sürdü ve birçok konuyu ele aldılar. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Putin, basına açık açıklamalarda bulundular.

Erdoğan, Sinop Nükleer Enerji Santrali projesi ve turizm konularında iş birliğine vurgu yaparken, Putin de Rus turistlerin Türkiye'ye olan ilgisine dikkat çekti.

Ayrıca zirve sırasında Gazze'deki durumu ele alacak olan Erdoğan, bölgesel güvenlik, altyapı, enerji, ulaşım ve lojistik konularının da masaya yatırılacağını belirtti. Zirvenin sonunda Kazakistan'ın başkanlığı Çin'e devredilecek.

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki barış sürecini memnuniyetle karşıladıklarını ve Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretin olasılığını değerlendirdi. Peskov, ikili ilişkilerin önemine vurgu yaparak, her iki liderin de stratejik projeler üzerinde çalıştığını belirtti. Erdoğan ve Putin'in Astana'daki önemli görüşmesi, bölgesel ve uluslararası ilişkiler açısından büyük bir öneme sahip.

Bakmadan Geçmeyin