adscode
adscode
adscode

ESTÜ Anatolia Aero Design Ekibi TEKNOFEST 2024 İçin Hazırlıklarını Tamamladı

ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, yerli olarak ürettikleri insansız hava aracı \"Gölge\" ile TEKNOFEST 2024'e hazırlanıyor.

ESTÜ Anatolia Aero Design Ekibi TEKNOFEST 2024 İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Lisans ve ön lisans öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, 9 aylık çalışmayla otonom şekilde havalanarak kenetlendiği insansız hava aracını takip eden "Gölge" adlı araç geliştirdi.

Ekip, tasarımından yazılımına kadar tamamen yerli olarak ürettikleri "Gölge" ile bu yıl eylülde Adana'da yapılacak TEKNOFEST'te "Savaşan İHA Yarışması"nda birincilik hedefliyor.

Ekibin ikinci danışmanı olan, ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde araştırma görevlisi Mustafa Azer, ESTÜ Anatolia Aero Design ekibinin geçmişte elde ettiği başarıları ve TEKNOFEST'in sunduğu fırsatları vurgulayarak, ekip olarak her sene "Gölge" adlı insansız hava aracını geliştirdiklerini belirtti. Bu yıl dördüncü versiyonunu oluşturduklarını ifade eden Azer, hedeflerinin TEKNOFEST 2024'te birincilik elde etmek olduğunu söyledi.

Ekip kaptanı Selman Koç ve yapısal birimde yer alan Cennet Sümer de TEKNOFEST 2024 için heyecanlı olduklarını ve "Gölge"nin birinci olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, yaptıkları çalışmalarla kendilerini sürekli geliştirerek üniversite sonrası iş hayatına daha hazır bir şekilde adım atmaya çalıştıklarını belirttiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder