İsrail'in PKK ve DEAŞ Teröristlerine Eğitim Verdiği Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'deki katliama destek amacıyla PKK ve DEAŞ teröristlerine eğitim verdiği ortaya çıktı.

İsrail'in PKK ve DEAŞ Teröristlerine Eğitim Verdiği Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'deki katliama destek amacıyla Suriye ve Irak'tan getirilen 2. 000'den fazla PKK'lı teröriste eğitim verdiği ortaya çıktı. Bununla birlikte 600'den fazla DEAŞ'lı terörist de son katliam kafilesinde yer aldı. İsrail tarafından özel eğitim alan teröristler, sahte pasaportlarla Erbil üzerinden Gazze'ye taşındı. Özellikle Kürt asıllı asker ve MOSSAD temsilcilerinin katkısıyla teröristler dil ve adaptasyon amaçlı eğitimler aldı. İsrail, aynı taktiği Türkiye pasaportlularla da uyguluyor ve bölgede Kürt İsrail dostluk Birliği gibi sivil toplum örgütleri aktif rol üstleniyor. İsrail'in PKK ve DEAŞ teröristlerine verdiği destek, bölgedeki çatışmaları daha da karmaşık hale getiriyor.