adscode
adscode
adscode

İsrail, Lübnan Hizbullahı ve İran'ın Ortak Saldırı Senaryosuna Hazırlanıyor

İsrail'in, Lübnan Hizbullahı, İran ve vekillerinden ortak saldırı senaryosuna karşı hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi.

İsrail, Lübnan Hizbullahı ve İran'ın Ortak Saldırı Senaryosuna Hazırlanıyor

İsrail'in, Lübnan Hizbullahı, İran ve vekillerinden ortak saldırı senaryosuna karşı hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi. Tel Aviv, daha kapsamlı ve ölümcül olabilecek bir misillemeyi önlemek amacıyla tüm seçenekleri değerlendiriyor.

Lübnan Hizbullahı'nın üst düzey bir yetkilisinin öldürülmesi ve Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı'nın suikasta uğraması sonrasında İsrail'de güvenlik ve siyaset teşkilatı yoğun görüşme trafiğine girdi.

İsrail'in, Lübnan Hizbullahı, İran ve vekillerinden gelebilecek birleşik ya da ayrı bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğu ve nasıl karşılık vereceği konusunda yoğun görüşmeler yapıldığı belirtildi. ABD'nin de İsrail'in savunmasında rol alacağı ve bölgedeki müttefik ülkelerle işbirliği içinde olacağı ifade edildi. İsrail, halkını güvenlik konusunda uyardı ve olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Güvenlik yetkilileri, tehdit oluştuğunda vatandaşlara uyarılarını hemen güncelleyebileceklerini belirtti. İsrail'in saldırılara karşı hazırlıklı olduğu ve herhangi bir senaryoya karşı güçlü bir karşılık verebileceği ifade edildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder