adscode
adscode
adscode

Kazakistan'da ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi Öncesi Terör Tehdidi

Kazakistan'da Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi öncesi alınan terörle mücadele tedbirleri hakkında bilgi veren açıklama.

Kazakistan'da ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi Öncesi Terör Tehdidi

Kazakistan Terörle Mücadele Acil Karargahı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2-4 Temmuz tarihleri arasında başkent Astana'ya Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi için çok sayıda ülkeden üst düzey heyetin geleceği belirtildi. Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ve terörle mücadele operasyonu rejiminin uygulanacağı vurgulandı.

Açıklamada, yabancı lider ve heyetlerin güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler alındığı belirtilerek, Astana, Almatı, Karagandı ve Kökşetau kentlerinde terör tehdidine karşı tedbirler alınacağı ifade edildi.

Bu kapsamda belirli bölgelerde araç ve yayaların hareketine kısıtlamalar getirileceği, devriyelerin güçlendirileceği ve denetim faaliyetlerinin sıkılaştırılacağı bildirildi.

Astana Valiliği de zirve sürecinde alınacak önlemleri duyurarak, kamu kurumları ile yarı kamu sektöründe çalışanların uzaktan çalışma formatına geçeceğini ve kreşlerin kapalı olacağını açıkladı. ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi, Kazakistan'ın ev sahipliğinde 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. 16 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve, örgütün dönem başkanı Kazakistan tarafından organize edilecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder