adscode
adscode
adscode

Panama Devlet Başkanı Venezuela'daki Muhalefet Liderini Meşru Devlet Başkanı Olarak Tanıdı

Panama ve Arjantin devlet başkanları, Venezuela'da yapılan devlet başkanı seçiminde muhalefet liderini meşru devlet başkanı olarak tanıdıklarını açıkladılar.

Panama Devlet Başkanı Venezuela'daki Muhalefet Liderini Meşru Devlet Başkanı Olarak Tanıdı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde yarışan muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mulino, Gonzalez'i Venezuela'daki seçimin meşru kazananı olarak gördüklerini belirtti.

Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino da aynı şekilde muhalefetin adayı Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını belirtmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Gonzalez'in açık ara kazandığını savunarak Venezuela'daki seçim sonuçlarını desteklediklerini belirtti. Venezuela'da Nicolas Maduro'nun yüzde 51,20 oy oranıyla devlet başkanı seçildiği açıklanmıştı.

Ancak muhalefet, seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia ederek protestolar düzenlemişti. Bu protestolarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan olaylarda bir asker ve 17 kişi hayatını kaybetmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder