adscode
adscode
adscode

Putin'den ABD'ye Orta ve Kısa Menzilli Füze Resti

Putin'in ABD'ye yönelik açıklamaları dünya gündemini sarsmaya devam ediyor.

Putin'den ABD'ye Orta ve Kısa Menzilli Füze Resti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle çevrim içi toplantı yaparak dünya gündemine bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Tüm dünyanın 3.

Dünya Savaşı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde ABD ile Rusya arasındaki gerilimi artıracak adımlar atmaya hazırlandığını belirten Putin, ABD'nin orta ve kısa menzilli füzeler konusundaki tavrını sert bir dille eleştirdi.

Toplantıda, ABD'nin orta ve kısa menzilli füzelerin konuşlandırılmasına yönelik anlaşmadan çekildiğini hatırlatan Putin, ABD'nin söz konusu füzeleri Avrupa ve Danimarka gibi bölgelere konuşlandırdığını iddia etti.

Bu durum karşısında Rusya'nın da benzer adımlar atması gerektiğini vurgulayan Putin, saldırı sistemlerini üretmeye başlayacaklarını ve güvenliklerini sağlamak adına gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

ABD'nin 1987'de imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından tansiyonun yükseldiği bir dönemde, Putin'in açıklamaları uluslararası ilişkilerde yeni bir dönemin başlayabileceğinin sinyallerini veriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder