adscode
adscode
adscode

Putin Ekonomide Dijital Dönüşümü Konuştu

Putin, dijital teknolojilerin gelişimini ve dijital rublenin önemini vurguladı

Putin Ekonomide Dijital Dönüşümü Konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da hükümet yetkilileriyle ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Putin, dijital teknolojiler alanındaki hızlı gelişmelere dikkat çekerek, Rusya'nın bu alandaki potansiyeli kaçırmaması gerektiğini belirtti. Özellikle dijital rublenin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Putin, bu konuda çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Ayrıca, kripto paraların küresel ticarette artan talebine de değinen Putin, kripto madenciliğinin elektrik tüketimindeki artışın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Rusya'da kripto para madenciliği için yılda milyarlarca kilovatsaat elektrik tüketildiğini belirten Putin, bu durumun elektrik açığına sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Son olarak, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle Rusya'da kripto paraların kullanımının yaygınlaştığını belirten Putin, ülkenin bu alanda daha fazla adım atması gerektiğini ifade etti.

Putin'ın ekonomideki dijital dönüşüm konusundaki açıklamaları, ülkenin gelecekteki ekonomik rotasını belirlemek adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder