adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Uzaydaki Gözleri: Plan-S Firması Takım Uydu Çalışmalarını Tamamladı

Plan-S firması, nesnelerin interneti (IoT) haberleşmesi sunacak Connecta IoT Network takım uyduları için çalışmalarını tamamladı ve yeni uyduların gönderilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin Uzaydaki Gözleri: Plan-S Firması Takım Uydu Çalışmalarını Tamamladı

Türkiye'nin önde gelen uydu ve uzay teknolojileri firması Plan-S, nesnelerin interneti (IoT) haberleşmesi sunacak Connecta IoT Network takım uydularının ilk 4'üne yönelik çalışmalarını tamamladı. Şirket, 2022'den bu yana 5 test uydusunu uzaya göndermişti ve bu ay içinde yeni uyduların gönderilmesi hedefleniyor.

Tasarım, entegrasyon ve test süreçlerinin tamamını bünyesinde gerçekleştiren Plan-S, 5 test uydusu tecrübesini Connecta IoT Network takım uydularına aktarmış oldu.

Yakın gelecekte takım uydu sistemini 100'den fazla uyduyla oluşturmayı hedefleyen şirket, dünyanın herhangi bir yerine çok düşük gecikmeyle haberleşme hizmeti sunmayı, yer ve uzay için geliştirdiği cihazlar ve sistemlerle veri ihtiyaçlarını karşılamayı ve daha verimli bir IoT ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor.

Plan-S Genel Müdürü Tugay Güzel, projenin Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki yerini güçlendireceğini ve yerli teknolojilerin önemini artıracağını belirtti.

Güzel, takım uyduların milyonlarca cihaza aynı anda bağlanabilmesinin sektörlere büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarının önemini ve gelişimini vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder