adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Yerli ve Milli Uydusu Türksat 6A Uzaya Fırlatılıyor

Türkiye'nin gururu Türksat 6A, SpaceX firmasının Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatılıyor. Uydunun önemi ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

Türkiye'nin Yerli ve Milli Uydusu Türksat 6A Uzaya Fırlatılıyor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu, Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla SpaceX firmasının ABD Florida'da bulunan Cape Canaveral'daki fırlatma merkezinden Falcon 9 roketi ile yarın uzaya fırlatılacak. Fırlatma işlemi Türkiye saatiyle 00. 20'de gerçekleşecek ve Türksat 6A, roketten ayrıldıktan sonra yaklaşık 70 dakika içinde geçici yörüngesine ulaşacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin uzay alanında bağımsızlık hedefinin önemli bir göstergesi olan Türksat 6A'nın Türkiye'nin haberleşme kapasitesini artırmakla kalmayacağını, aynı zamanda bölgesel ve küresel ölçekte rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Uydunun Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde de hizmet vereceğini vurgulayan Uraloğlu, Türksat 6A'nın Türkiye'nin uydu kapasitesini önemli ölçüde artıracağını ve Türksat'ın dünyanın önde gelen uydu operatörleri arasında yerini sağlamlaştıracağını ifade etti. Türksat 6A'nın 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacağını ve 8.

4 kilovat güce sahip olduğunu belirten Uraloğlu, uydunun TV yayıncılığı başta olmak üzere geniş bir kapsama alanında ülkemizin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi.

Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusun 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını ve bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının artmasının planlandığını da ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder