adscode
adscode
adscode

Ukrayna ve Çin Arasındaki Stratejik İşbirliği

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Çinli mevkidaşı Vang Yi arasında yapılan görüşmelerde stratejik ortaklık ve barışçıl çözüm vurgusu yapıldı.

Ukrayna ve Çin Arasındaki Stratejik İşbirliği

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüşmesinde "Rusya ile müzakere yapmaya hazır olduklarını" belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Vang, Çin'e resmi ziyarette bulunan Kuleba ile Guangcou kentinde bir araya geldi.

Vang, Çin ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde geliştirilmesi çağrısında bulundu ve iki ülkenin dost ve stratejik ortaklar olduğunu vurguladı.

Vang, Ukrayna'daki çatışmanın yayılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtirken, Pekin yönetiminin krize siyasi çözüm bulunması için çaba harcadığını söyledi. Kuleba da Rusya ile müzakereye hazır olduklarını ve bağımsız, adil ve kalıcı bir barışı amaçladıklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki ticaret ortaklığının yanı sıra, Çin'in "tek Çin" politikasını destekleyen Ukrayna'nın ekonomi, ticaret ve tarım alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini umduğunu belirtti.

Çin'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret sonrasında Kuleba'nın cumaya kadar sürecek olan ziyareti, Ukrayna ile Çin arasındaki stratejik işbirliğinin daha da güçlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder