Hakan Fidan Doha'da Hamas Lideri İsmail Heniyye ile Görüştü

Türkiye-KİK Toplantısı İçin Katar'da

Hakan Fidan Doha'da Hamas Lideri İsmail Heniyye ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Bu ziyaret sırasında Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile de bir araya geldi.

Toplantı kapsamında, bölgesel işbirliği ve stratejik diyalog konuları ele alındı. Fidan'ın Heniyye ile görüşmesinde ise bölgesel gelişmeler, Filistin meselesi ve iki taraf arasındaki işbirliği konuları masaya yatırıldı. Görüşmenin detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak iki liderin görüşmesi, Türkiye'nin bölgedeki diplomatik çabaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Fidan'ın Doha ziyareti ve görüşmeleri, Türkiye'nin Orta Doğu'daki diplomatik ilişkilerini güçlendirme ve bölgesel barış çabalarına katkıda bulunma amacını taşıyor.